Innerlijke rust kan al zorgen voor een gevoel van ultiem geluk. Je hoofd leegmaken helpt je om je fit en energiek te voelen. Zo ben je klaar voor alles wat er op een dag op je af komt. Een goed manier om dat voor elkaar te krijgen is meditatie. Mediteren is een van oorsprong spirituele manier om van binnen rust en stilte te vinden. Tegenwoordig is het algemeen geaccepteerd. Steeds meer mensen vinden de weg naar de oefeningen en daarmee hun ultiem geluk.

Wat doet meditatie met je?

Als je mediteert, kom je tot rust en laat je stress los. Je ervaart harmonie en overzicht in je leven, brengt je dichter bij jezelf en beleeft het huidige moment intenser. Dat zorgt dat je jezelf gelukkig(er) voelt. Bovendien is meditatie goed voor je gezondheid. Het verlaagt je stresshormonen, je bloeddruk en je cholesterolniveau. Pijn, angst, stress en slapeloosheid kun je ermee bestrijden. Onderzoekers hebben zelfs ontdekt dat je hersenen groeien als je regelmatig mediteert. Doordat mediteren je een betere focus en groter concentratievermogen geeft, bevorder je ook je prestaties. Niet alleen op het werk, maar ook in je sociale leven, omdat je gevoelens en emoties beter kunt beheersen.

Hoe leer ik mediteren?

Meditatie is helemaal niet moeilijk en eenvoudig te leren.  Je houding is niet belangrijk, mediteren kun je in de kleermakerszit, lotushouding, op je knieën, zittend in een stoel of liggend. Zorg dat je je bevindt in een omgeving waarin je niet gestoord kunt worden en je dan concentreert op je ademhaling. Laat je gedachten varen! Alles wat in je opkomt, laat je gewoon gaan door je focus alleen maar op het ademen te leggen. Doe dat op een natuurlijke manier, denk er niet over na. Probeer het eens, en onthoud: oefening baart kunst. Vijf minuten per dag is al genoeg om je dichter bij dat ultieme geluksgevoel te brengen.

Tip! Dit filmpje legt in ongeveer vijf minuten uit hoe het werkt:

Powered by WordPress. Design door

Back to top