Wie wil nu niet het ultieme geluk ervaren? Dat gevoel dat alles perfect is, je alleen maar kunt blijven lachen en je de hele wereld aankunt? Waarschijnlijk een prettig vooruitzicht, iets dat iedereen wel wenst. Maar misschien denk je dat het ultieme geluk niet voor jou is weggelegd? Of weet je niet waar je dat gevoel moet zoeken? Wees gerust: iedereen kan zich gelukkig voelen! Er bestaat niet één ultiem geluk. Wat iemand gelukkig maakt, is voor elk mens anders.

Diversiteit aan betekenissen

Voordat je op zoek gaat naar het ultieme geluk, moet je jezelf één ding afvragen: wat maakt mij gelukkig? Wat tovert een glimlach op mijn gezicht? Waar ga ik van stralen? Dat kan zijn de eerste zonnestralen, de geur van koffie in de ochtend, de schaterende lach van kinderen, de aanblik van een opgeruimd huis. Maar ook blij met voldoende eten en drinken, een dak boven je hoofd, dat jijzelf en iedereen binnen gezin, familie en vriendengroep gezond is. Of misschien is het gaan wandelen of hardlopen na een drukke werkdag, buikpijn krijgen van het lachen, tot rust komen in een luxe bubbelbad. Wat jij?

Zoek geluk in jezelf en de kleine dingen

Dat het ultieme geluk voor elk mens anders is, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen richting aan te geven valt. Het belangrijkste: omarm het geluk! Doe dingen waar jij je goed bij voelt, óók als je werkt, kinderen hebt en een druk sociaal leven. Vergelijk jezelf niet met anderen en denk niet aan wat je niet hebt (want wie zegt dat het gras bij de buren groener is?). Wensen hebben is mooi, maar niet elke wens maakt je automatisch gelukkig. Stel in plaats daarvan reële doelen en bereik ze stap voor stap; iets bereiken voelt wel goed! Waardeer vooral op elk moment de kleine dingen in het leven. Kijk naar de natuur, voel de warmte van warm water (niet overal op de wereld vanzelfsprekend) en laat de knipoog van een ander een glimlach op je gezicht toveren. Op deze website vind je nog meer inspiratie voor jouw ultieme geluksgevoel.

Hier volgt een lijst met bronnen die jou welicht kunnen helpen

autismebegeleiding bij Autismezorgalmere.nl

Ayurvedische Kliniek

familieopstellingen.info

Ginseng.nl

Metta Mind

Psycholoog-zwolle.nl

Ynnergy

Succes!

Powered by WordPress. Design door

Back to top