Eet je gelukkig!

Na een lange en zware dag op het werk verwent iedereen zichzelf wel eens met iets lekkers te eten. En dan is het vaak iets vets of zoets. Foute keuze! Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig groente en fruit eten hier gelukkiger van worden. Geen stroopwafels meer dus, maar een lekker stukje wortel.

Wetenschappers van de University of Otago uit Nieuw-Zeeland hebben een onderzoek uitgevoerd onder ruim 400 jong volwassenen. De deelnemers moesten hierbij aangeven wat ze aan ‘snacks’ aten, van fruit tot zoutjes en snoep. Ook werd hen gevraagd hoe ze zich voelden, waarbij werd gefocust op geluk, nieuwsgierigheid, creativiteit en positieve en negatieve emoties. En wat bleek? Op de dagen dat de participanten zich gelukkig voelden hadden ze meer groente en fruit gegeten.

Geen causaal verband

Helaas is het nog te vroeg om te spreken van een causaal verband tussen het eten van groente en fruit en je gemoedstoestand. Het zou namelijk ook andersom kunnen werken: je voelt je gelukkig, dus je eet gezonder. Of misschien heeft het eten van groente en fruit geen lichamelijke werking maar een mentale ondersteuning. Dus dat je je gezond en gelukkig voelt wanneer je veel groente en fruit eet. Hierover is nog weinig bekend, dus is nader onderzoek gewenst.

Voor nu kunnen we het in ieder geval doen met de onderzoeksresultaten uit Nieuw-Zeeland. Want waar het nou precies aan ligt maakt niet uit, als wij ons maar gelukkiger voelen! Dus eet vooral meer groente en fruit en minder snoep, want het zou zomaar eens van invloed kunnen zijn op je geluksgevoel.

Powered by WordPress. Design door

Back to top